​​​Jan-Erik Hansson Fastighetsbyrå AB

​Tel: 031-26 35 70

Överlåtelsebesiktning – oavsett om du ska köpa eller sälja

Vare sig du tänker sälja eller köpa en fastighet ställs stora krav på kunskapen om husets byggtekniska status. Det betyder att du som köpare eller säljare behöver undersöka objektet noga så du vet vad du verkligen köper/säljer. Det är inte det lättaste, men med hjälp av en besiktningsman som genomför en överlåtelsebesiktning får du husets status väl dokumenterat.​

Så fungerar en överlåtelsebesiktning

Besiktningsmannen gör en okulär besiktning av hela fastigheten där allt som är av teknisk betydelse för fastighetens skick och funktion gås igenom. Det innebär att alla synliga delar av huset undersöks. Under besiktningen skrivs alla fel och brister som upptäcks ned och noteras, liksom de risker som finns med de brister som syns.
Allra bäst är det om du kan närvara vid överlåtelsebesiktningen. Du kan då få uppgifter och råd samt diskutera problem samtidigt som huset gås igenom. Det ger ett ovärderligt mervärde utöver det utförliga protokoll som levereras efter besiktningen. Efteråt gås dokumentationen igenom med uppdragsgivaren.

Besiktigade hus?

Flera mäklare erbjuder besiktigade hus. Det kan bli en fälla för dig som är husköpare, om du fullt och fast tror att detta är en fullgod undersökning som gör att ni själva inte behöver undersöka fastigheten. Ditt ansvar som husköpare finns kvar, även om huset besiktigats av säljaren. Räkna inte med att besiktningen är korrekt, utan genomför alltid en egen besiktning.

​​

Beställ redan idag

Hos oss på Jan Erik Hansson Besiktningskonsult kan du enkelt beställa en överlåtelsebesiktning. Ring eller skriv ett e-mail till oss, så bekräftar vi din bokning skriftligt och bokar in ett möte för genomgång. Svårare än så är det inte! 

​JAN-ERIK HANSSON

Byggingenjör SBR

j-e.hansson @telia.com

JEH Besiktningskonsult

Jan-Erik Hansson är

av SWEDCERT certifierad

kontrollansvarig nivå K

Certifikatsnummer 1600

av SITAC certifierad

överlåtelsebesiktningsman​

​​

​Kontakt

​Västergårdsvägen 7

433 31 Partille
Tel: 031-26 35 70

Mobil: 0708-26 35 70
E-mail: j-e.hansson@telia.com

Jan-Erik Hansson Fastighetsbyrå
Västergårdsvägen 7
433 31 Partille
Tlel.: 031-263570
Org. nr: 556470-7270
j-e.hansson@telia.com